diumenge, 11 de desembre del 2011

Relats a recer d'una guitarra, a Deltebre

Dissabte a la tarda, vaig tenir el plaer de participar per partida doble a l'acte de lliurament dels dissetens premis literaris Terra de Fang, que convoca l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Deltebre.
L'acte va tenir lloc al bell marc del Delta Hotel. Hi arribem amb prou temps, i desembre ens regala un dels seus capvespres. Allí m'hi trobaré amics de lletres com el Baltasar Casanova i del facebook, com la Montse Farrés.
Cosa inhabitual en actes literaris: ve molta gent!
El regidor de Cultura, Joan Alginet, fa un primer parlament que beu del passat cultural de la ciutat, però que mira decidit cap al futur. L'alcalde, Gervasi Aspa, fa una crida als jóvens que van a estudiar lluny perquè s'enriqueixin i tornin a casa, que Deltebre els necessita; també parla amb orgull d'una història local de segles, fosa al fang.
Acontinuació, l'entrega formal dels premis:
En prosa, Manuel Roig Abad, d'Ibi.
En poesia, Rosssend Sellarés i Obradors, de Navàs.
En assaig, Noemí Navarro Espada, de Deltebre.
Premi especial per a un autor local, Belinda Roca Navarro.
Premi especial participant més jove, Sam Vila.
Després, com a autor convidat, parlo breument de la meva relació vital i literària amb el Delta, parlo d'aneguets lleigs i d'autoestima, de la necessitat de fer-nos escoltar a Barcelona i, per tant, d'una millora de les infraestructures que ens acostin a la capital. I cito a Baltasar Casanova i a Sebastià Juan Arbó.
Per a acabar l'acte, llegeixo uns quants dels meus contes acompanyat de la música de David Espinós, en el petit espectacle que anomenem Relats a recer d'una guitarra.
I qui realment conclou la tarda, és el cava, els pastissets, la paracota (que tasto per primer cop, i no últim) i la bona tertúlia.
Més informació a Viu l'Ebre, La Marfanta,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada